I Norge ser man at stadig flere mødre fikser på kroppen. Det kan for eksempel være mage, bryst, hofter og lår. Mange klinikker tilbyr det som omtales som «mommy makeover», men hva er egentlig dette? Vi forklarer deg alt du trenger å vite om dette fenomenet.

Mens en kvinne er gravid, skjer det store forandringer med kroppen. Etter at fødselen er over og ukene går, så opplever mange at kroppen ikke går tilbake til ønsket form. Det er da en «mommy makeover» frister mange mødre. Flere privatklinikker tilbyr ulike korreksjoner, slik at mødrene får den kroppen de ønsker seg etter fødsel. Som regel får man høre fra legene at tålmodighet er nøkkelen, men for en god del frister det å gjøre noen inngrep likevel.

Hva er en «Mommy Makeover»

En «mommy makeover» kan være så mangt. De ulike inngrepene gjøres under en sesjon. Ofte er hudoppstrammelse, fettsuging og ulike korreksjoner det man gjennomfører. Blant annet kan det omhandle brystene. Her velger man å gjennomføre en brystforstørring, brystreduksjon eller brystløft. Det kan også være en slags kombinasjon. Klinikkene tilbyr ulike korreksjoner, og enkelte ganger må inngrepene gjøres over flere sesjoner.

Andelen som gjennomfører en «mommy makeover» er økende i Norge. I dag er hver tredje kvinne som oppsøker en plastisk kirurgi-klinikk mødre. Derfor tilbyr klinikkene «mommy makeover», som er en slags pakke med ulike korreksjoner på kroppen etter fødselen. Vi ser i dag at omkring 5000 kvinner som har født ett eller flere barn lar seg operere.

Hvordan funker det?

Før man gjennomfører en operasjon, har man en samtale med kirurgen. Da får man høre hvordan man skal utføre inngrepet. Selv om man ofte får anbefalt å vente for å se an utviklingen etter fødselen, så er det ikke alltid mødre blir fornøyd med kroppen sin. Enkelte ganger er det rett og slett svært krevende å trene og spise vekk deler av magen, og brystene er ikke de samme som før. Bakgrunnen for at mange velger å gjennomføre en «mommy makeover» er veldig enkel: å føle seg vel. Svangerskap og fødsel kan gjøre så mangt med den kvinnelige kroppen. For mange gjør dette også noe med selvfølelsen. Og da er det fort gjort å ta kontakt med en klinikk som tilbyr disse ulike korreksjonene. Om man kjenner på den følelsen, så er man ikke alene. Andelen som gjennomfører en slik operasjon øker betraktelig, og mye tyder på at den utviklingen vil fortsette i årene som kommer.